Bever-bullet

Duiken in Zeeland

Voor Kim, Leon, Jaap en Emiel is Bergsche Diepsluis de eerste duikstek. Zij verzamelen om 12u30 en bijten de spits af.

Daar staan ze…
Ingelast berichtje van onze Facebookpaginan.a.v. deze duikstek: Er is al een tijdje een discussie over betere voorzieningen voor duikers op Tholen. De gemeente Tholen laat via een stageopdracht een onderzoek uitvoeren naar de wensen van duikers. Het resultaat van dit onderzoek geeft de gemeente meer houvast in beslissingen over bijvoorbeeld uitbreiding van de toiletvoorzieningen bij duikstekken. Help je mee aan het onderzoek door de vragenlijst in te vullen? http://tinyurl.com/yczbu97o

Er wordt een sepia vastgelegd met de Gopro van Kim.

De sepia zit in het midden…

 

  

Lies, Gemmy, Mario en Nicole duiken om 14u00 bij Dreischor, de grote parkeerplaats.  

Er wordt veel gedoken in wisselende combinaties. Populair zijn Dreischor (grote parkeerplaats), Den Osse (Nieuwe Kerkweg en Haven) en Scharendijke. Maar ook de ondiepe duikstek Haventje van Bommenede wordt op zondag goed bezocht. Natuurlijk wordt er ook dieper gedoken. Jaap en Emiel kunnen de Serpent in Scharendijke niet links laten liggen.
De Bevers zien veel leven onder water.  In rangorde van veel tot weinig gezien:

Massa’s krabben, kreeften en garnalen. Kwallen: vooral zeedruif (of ribkwal?), oorkwallen en ook een grote paddestoelkwal. Oesters en mosselen. 

Naaktslakken, vooral groene wierslakken, ook bruine plooislakken. Zeenaalden. Palingen (nachtduik). Grondels. Steenbolken. Zee-egels.  Sepia’s. Platvisjes. Een zeester.

 

Groene wierslak

 

Krab

Droogpakken?
Door het merendeel van de duikers wordt ‘droog’ gedoken. Althans, dat is de intentie.

Niet iedere droogpakduiker blijft ook droog. De natpakduikers weten van tevoren dat zij nat gaan worden en zijn soms al nat voordat zij het water in zijn. Hoe dat kan? Zij trekken stoďcijns hun nog natte koude pakken aan, die geen kans kregen om te drogen.  Maar na de duik vangen zij droogpakduikersgeluiden op als: “Toch weer nat geworden!  Joh, erg? Hoe kan dat dan? Hoelang zit die rits er dan in? En dan nu al….” Enfin. 
Ter herinnering: vorig jaar viel de laatste Zeelandduik van een buddy-paar letterlijk in het water omdat men vergeten was de rits op de rug dicht te trekken.
Wen er maar aan.

Het eten
Aan Wil en Mieke is de catering zonder meer toevertrouwd. Temeer omdat Wil ons regelmatig op verse oesters trakteert. Een culinair hoogstandje.
Voor de zaterdagavond is een grote juten zak met mosselen besteld en afgehaald, opgediend met een heerlijke knoflooksaus. Alternatief is snijbonenstamppot met spareribs. Tijdens het koken valt het gas uit. Slechte timing maar ook weer goed opgelost.

De Grevelingenweek 
Het is de hele week Grevelingenweek in Zeeland met diverse bijzondere activiteiten. Daarom besluit een groepje Bevers (Lies, Gemmy, Wil, Emiel, Willem en Enny) hier iets van mee te pikken. Op naar Brouwershaven, daar moet het te doen zijn.
Jammer jammer, het ziet er in Brouwershaven allemaal normaal uit, het gewone terrasjesleven met goed weer. Na een kleine wandeling gaat deze groep in Zierikzee de toerist uithangen. Maar hoe zit dat nou met die Grevelingenweek?
Je moet er echt altijd rekening mee houden: het zijn Bevers. Niet Brouwershaven maar Brouwersdam was het centrum van activiteiten in het kader van de Grevelingenweek. Om de hoek bij de Witte Boulevard.

Typisch voorbeeldje van de klok horen luiden ……

 Spelregels
Vaste prik is het Keezenspel en een-en dertigen. Je kunt er geld mee verdienen dus het houdt de gemoederen bezig.
Belangrijker is de eer. Daar ligt wel een aandachtspuntje. De spelregel: De Pot Blijft Staan wordt niet door ieder onderschreven, want leidt slechts tot leedvermaak van de verliezers ten opzichte van de beide finalisten. Zij hadden beter verdiend. Jammer. Desondanks is editie Zeelandweekend 2017 bijzonder geslaagd.