Of je nu wilt leren duiken of al een doorgewinterde duiker bent, je bent bij ons altijd welkom om een oriëntatie-duik te komen maken en lid te worden van onze duikvereniging als dat bevalt.
Wij delen ons enthousiasme en onze ervaring graag met jou.
Je kunt al lid worden vanaf 16 jaar.
Bekijk de algemene informatiefolder van duikteam de Bevers.
Het inschrijfformulier kan je hier te vinden
Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB).
De NOB is namelijk aangesloten bij de Confederation Mondiale des Activites Subaquatic (CMAS), zeg maar de wereld onderwater federatie.
Als je een duikbrevet van een andere duikorganisatie hebt, bijvoorbeeld PADI, dan kun je ook lid worden van ons duikteam. De NOB erkent deze brevetten. Een eenvoudige inschalingsprocedure stelt jou dan in staat om vervolgbrevetten van de NOB te behalen, of gewoon gezellig met ons mee te duiken.
Voorzitter: Lies van Schaik
Penningmeester: Karin van de Kerkhof
Hoofdtrainer: Jan Willem Gelsing
Ledenafgevaardigde: Gemmy van Doorn
Secretaris: Liesbeth Postma
Commissies
De dagelijkse organisatie draait op een aantal leden met de volgende taken:
Het Bever Activiteiten Team (kortweg BAT) bestaat uit ongeveer vier personen en ondersteunt bij (duik)evenementen. Activiteiten worden zoveel mogelijk door de leden zelf aangedragen.
De materiaalcommissaris draagt zorg voor het onderhoud van de compressor en andere materialen. Onze huidige materiaalcommissaris is Jan Willem Gelsing.
Voor meer informatie over de Privacy Policy van Duikteam de Bevers vindt je hier.
Duikers houden vaak nauwkeurig bij hoeveel aasgarnaaltjes, voorntjes, grondels, donderpadden of kreeften ze gezien hebben. Natuurlijk komen daarbij de gigantische snoeken, snoekbaarzen, karpers en zeelten. Helaas verdwijnt al die informatie in de anonimiteit van het persoonlijke logboek, dat alleen nog af en toe te voorschijn komt om een andere duiker de loef af te steken.
Vanaf nu kun je ook iets nuttigs doen met deze gegevens. De volgende websites zijn dol op jullie waarnemingen en doen er ook nog iets nuttigs mee. Klik op de logo's om naar de gewenste site te gaan.
Telmee.nl. Het vaststellen van welke planten en dieren op welke plekken in ons land voorkomen is van belang om de Nederlandse natuur goed te kunnen beschermen. Natuurwaarnemingen zijn pas goed bruikbaar als ze op de juiste manier worden vastgelegd. En als ze vervolgens ook nog op een centrale plek terecht komen, zodat er een compleet beeld van is.
Frank Spikmans is projectleider bij Stichting RAVON, de onderzoeks- en kennisorganisatie voor amfibieën, reptielen en vissen. Hij heeft bij ons in het kader van het Bever College iets verteld over de prik. Sinds 2007 coördineert RAVON het landelijke verspreidingsonderzoek naar beek- en poldervissen en sinds 2011 het landelijke NEM-Meetnet voor vissen (Netwerk Ecologische Monitoring). De doelsoorten bestaan uit beekprik, rivierdonderpad, beekdonderpad, bittervoorn, kleine modderkruiper en grote modderkruiper, sinds 2011 wordt ook de rivierprik geteld in de beken en riviertjes waar paai van deze soort in Nederland is waargenomen.
Waarneming.nl wil iedereen in staat stellen om natuurwaarnemingen op te slaan en te delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst. Waarneming.nl werkt hiertoe samen met duizenden vrijwilligers, zowel rechtstreeks als via meer dan 300 regionale en landelijke werkgroepen.Waarneming.nl verzamelt en toont gegevens maar interpreteert deze niet.